Sommar = maxar träningen

Älskar sommaren, det är verkligen min årstid då jag bara njuter, känner mig full av energi och lust. Det är förstås ljuset och solen som är en stor bidragande orsak men även att det skapas mer tid över till mig själv. Sverige stannar av lite då de flesta har semester under juni-juli-aug månad och även om jag fortfarande är i arbete så är det betydligt färre bokade tider vilket gör att jag enkelt kan planera in träning i stort sett varje veckodag… weee det gäller att passa på, det är verkligen en härlig känsla som jag har saknat under en lång tid.

Jag är egentligen ingen ”morgonmänniska” men efter att barnen kom till världen så har det ändrats en del då jag är uppe tidigt vare sig jag vill eller inte och numer är morgonträning grejen.. ha ha det trodde jag inte att jag någonsin skulle säga men livet ändras och vi med den.

Jag börjar ofta med ett stort glas vatten (ofta med citron i) och en kopp kaffe, lite uppladdning i lugn o ro med kaffekoppen och sedan ger jag mig iväg på min favoritrunda runt sjön där jag bor och vissa dagar blir det simning i sjön påvägen. Av med skorna och musikspelaren och sen är det bara att hoppa i med träningskläderna på för att sedan lufsa hemåt drypande blöt haha… LJUVLIGT! Det har även blivit några tillfällen på min spinningcykel och på barnens studsmatta här hemma för att variera mina pass. Cardio kör jag alltså i stort sett på tom mage.

 

Däremot så tränar jag aldrig på tom mage på gymmet som jag även har lyckats klämma in ett flertal gånger de sista veckorna och dessutom tillsammans med min man Anders vilket är mycket ovanligt. Dessa pass har vi kört på dagtid som avslutning på arbetsdagen precis innan hämtning av barnen på förskolan eller som i Luleå där vi nyligen var så hade vi flera barnvakter som ville vara med barnen i stort sett hela tiden (farfar med fru och farmor) Snabba effektiva pass uppdelade i splitträning vilket innebär att man delar upp kroppen i olika muskelgrupper och tränar ex rygg, biceps och baksida axlar en dag och sen ex bröst, triceps och framsida axlar en annan dag och så vidare…

Att jag väljer att maxa träningen handlar mest om att jag gillar att träna och har saknat det under perioder då det har varit en bristvara. Kosten har jag inte ändrat på och tanken är riktad på själva träningen inte att träna för att jag  inte trivs med min kropp och måste ändra den men däremot är det en bonus som kommer på köpet 🙂

Nu ska jag äta upp min bulle och ladda för gymmet hi hi… (och nej bullar är inte det bästa att ladda upp med inför träning)

Sol, svett och en massa skratt…

 

 

1 kommentar
  1. som sagt om man inte drar på sig en sommarförklylning… men min semester börjar ju inte förrens måndag.. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras