Starta dagen med ingefära och chili

Min morgonrutin vid frukosten är alltid någon sorts juice fullmatad med ingefära och chili. Det är extremt starkt men man vänjer sig och blir tåligare mot det starka. Nu älskar jag stark mat överlag:)

Hur som helst så utöver att jag gillar smaken så är det otroligt hälsosamt med just ingefära och det är främst antiinflammatoriska egenskaperna samt att den är rik på antioxidanter som gör det. Du stärker ditt immunförsvar och ingefära är välgörande för matsmältningen. Den stimulerar magen och tarmarna och gör så att produktionen av matsmältningsenzymer stiger. Dessutom lugnar den magen, minskar gasbildning och motverkar förstoppning vilket jag tror att många inte vet. Jag får ofta höra att det är för starkt för magen men i själva verket är det tvärtom. Chilin däremot kan vara störande för en ovan o känslig mage.

Ingefära för hjärtat, ingefära ökar blodflödet i hela kroppen. Äter du ingefära får du ett lägre kolesterol och bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Grymt va!?

OCH inte minst så finns det även en studie som visar på att du som äter ingefära regelbundet förbränner några kalorier extra… 🙂

Även chilin är antiinflammatorisk och äter du mycket chili, kan du se fram emot att leva längre och slippa bli sjuk enligt flertalet forskare.

Chili innehåller flera nyttiga ämnen. Bland annat kalium, magnesium, järn, C-vitamin samt B-vitamin, framförallt vitamin B6. Den röda chilin innehåller dessutom en hög halt av karoten som hjälper huden att skydda sig mot solen.  OCH även chili kan bidra till att fettförbränningen ökar enligt ett flertalet studier… 🙂

Detta var dagens frukostmix:

Jag brukar variera med det jag har hemma och ibland tar jag köpt färdig juice från exempelvis Brämhults (de utan tillsatt socker med 100% pressad frukt) och kör i en stor bit ingefära och chiliflakes. GRYMT BRA START!
När jag ska vara extra nyttig har jag även i gurkmeja men det fina med gurkmeja ska jag berätta mer utförligt om i ett annat inlägg.
Kram på er!

 

8 kommentarer
  1. Hej!
   Det är en vanesak, jag äter starkmat överlag och har ökat min tolerans mot just chili så jag har ganska mycket i men du måste prova dig fram vad du gillar och tål.
   Lycka till:)

  1. Hej Mikael!
   Tack:)
   Jag svarar dig precis som jag svarade Petra som frågade nästan samma sak här.
   Det är en vanesak, jag äter starkmat överlag och har ökat min tolerans mot just chili och även ingefära så jag har ganska mycket i av både och men du måste prova dig fram och se vad du gillar och tål.
   Lycka till:)

  1. Hej!
   Jag har en nutribullet (magicbullet) Den är grym men dem är ingen traditionell juicepress då den mer är som en bra mixer. Googla på Magic Bullet 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras