Träna ditt inre, tips på mentalträning…

Det behöver inte vara svårt och flummigt att ta hand om sitt inre dvs att träna sin mentala styrka.

En bra förutsättning som vi alla kan skapa är en trygg och lugn miljö där vi trivs. Jag har mitt hem som ett av mina exempel och framför allt nu på sommaren så är det altanen på vår baksida som vätter mot skogen, alltså naturen som granne är en av mina platser för mentalträning.

Det är en enkel början och sitt bara där en stund och se dig omkring, lyssna på ljuden, känn dofterna och bara andas. OBS totalförbud på ex att kolla mobilen, titta på serier, bläddra i tidningar, jobba…..

Allt är bättre än ingenting, kom ihåg det!!!!

Här kommer tre bra tips på övningar för mental träning och någon av dessa kanske kan passa just dig?
-Stanna upp, ta tre medvetna andetag, tre gånger per dag. Bara observera hur det känns, bli medveten o uppmärksam utan att värdera stunden som bra eller dålig. Känn känslan på ett nyfiket sätt.
-Positiva affirmationer! Ex säg något positivt om dig själv upprepade gånger dagligen. Hjärnan har nämligen svårt att skilja på fantasi och verkligenhet o får hjärnan höra det positiva tillräckligt många gånger så blir det ens verklighet. Ex: ”Jag älskar mig själv”
-Välj ut en Mindfulness meditation som exempelvis Andningsakaret. Läs på om det på nätet, alt. ladda hem en app med mindfulness meditationer (Ex min app Stronger Better You)

 

Kram

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras