Vi fikar traditionellt, matkasse och en vanlig söndag

Söndag med gäster på fika och JA vi fikar traditionellt alltså hembakade vaniljbullar och kakor, här serveras inga nyttobollar gjorda på dadlar och kakao eller nåt likande. Det hemmagjorda fikabrödet kan jag däremot inte berömma mig själv för då det är min kära faster Pirkko som förser mig med sånt haha det kallar jag lyx. Jag själv är en riktigt dålig ”bullmamma” och bakar på höjden någon sort smulpaj och ibland händer det att jag drar ihop världens enklaste mintchoklad kladdkaka (obs! ljus choklad)

Gästerna åker hem och en klassisk söndag fortsätter hemma i vårt hem förutom att det kommer en leverans. Weee jag provar nåt nytt nämligen en matkasse, Hälsokassen från Homie Life in Balance. Tidigare i veckan har jag fått mail med veckans måltider och recepten för tillagning av dem. Vi kommer bl.a. att få avnjuta färsbiffar med kål och bakade rödbetor, kryddig fisk med gurkraita ehhh vet ej vad det är men har ju recept så jag kan meddela att det är gurka blandad med yoghurt, spiskummin och garam masala och lite salt och peppar.

Ska bli intressant och givande att få lite tips och variation till vår vanliga matvecka som mest betår av min eviga favorit, hemlagad pizza ha ha… (bäst att jag belyser att jag lagar traditionell middag av den nyttiga varianten till våra barn varje dag)

Nu säger jag trevlig kväll på er, här är det nattning på gång och sen blir det trots denna hälsokasse som jag sparar till veckan då barnen får ta del av den en saftig och spicy sabinas specialpizza som ska in i ugnen…

🙂

2 kommentarer
 1. Alltså den där matkassen såg jättebra ut, gick in och kollade och hälsokassen verkar asnice. MEN varför blir alla matkassarna bara dyrare och dyrare? Förstod nog inte vad deras grej var som gör de mer speciella än vanliga matkassar som redan finns? Jag menar nästan 1000kr för 4 pers?? Det är rätt dyrt!

  Jaja det är inte din kasse så hur ska du veta haha.
  Men tack för ett härligt inlägg, blev sugen på att gå hem och göra en massa bra, enkla, snabba maträtter. 😀

  1. Ha ha ja jag vet inte och helt ärligt har jag dålig koll på priset gällande de olika matkassarna som finns där ute? Däremot så är jag personligen beredd att betala för kvalité på just mat oavsett om det kostar lite mer.
   Vi har dessutom så små barn så maten som är beräknad för två personer tror jag kommer att räcka till oss alla här i vårt hem. Dvs jag har beställt en kasse för två vilket gör iaf lite på priset…
   🙂 Kram

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras