Samarbete: Netstyle testar botox mot kråksparkar

Netstyles chefredaktör Charlotta Flinkenberg har testat botox, i ett samarbete med Akademikliniken. Botox är förkortning av botulinumtoxin typ A och är en av världens vanligaste medicinska behandlingar. Det är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet blir att linjer och rynkor som skapats av dessa sammandragningar av muskler (som då du kisar mot solen eller rynkar pannan), mjukas upp och blir mindre tydliga. I filmen nedan kan du se hur det gick!

Charlottas egna ord om behandlingen:
”Detta är inte första gången jag testar botox. Däremot sköt jag upp min botoxdebut sent i livet, eftersom jag är spruträdd. Jag var kanske 41 då jag testade det första gången, idag är jag 47. Däremot har jag inte låtit mig injiceras så pass regelbundet man bör om man vill upprätthålla ett permanent resultat. Botox är ju alltså inget som ’stannar kvar’ i kroppen, utan försvinner efter några månader.

Det viktiga för mig är att behålla min naturliga mimik, så att jag inte ser ut som en sån där Hollywood-docka med klädnypor i nacken. Men jag vill samtidigt dämpa de fina linjerna och kråksparkarna vid ögonvrån, som är rätt framträdande i mitt ansikte. Detta förklarade jag noga för legitimerade injektionssjuksköterskan Marika Erlandsson på Akademikliniken som var lyhörd inför detta önskemål. Hos Akademikliniken kör man devisen ’less is more’ och gör hellre en påfyllning av dosen efter två veckor då man träffar patienten igen för återbesök. På så vis undviker man att överbehandla, vilket känns tryggt. Jag fick en lagom dos vid första besöket och vi kunde båda konstatera vid återbesöket att det inte behövdes en komplettering.

Även om jag fortfarande tycker det är otäckt med sprutor så nära ögonpartiet, så känns knappt sticken. Man använder väldigt tunna nålar och själva behandlingen går över på bara några få minuter. Jag är mycket nöjd med resultatet! Min mimik är intakt och kråksparkarna försvann inte helt och hållet, men dämpades rejält.”

Att tänka på: 
• Var noga när du väljer klinik för att göra botox. Välj en certifierad klinik där de som injicerar har behörighet att utföra behandlingen (en legitimerad läkare eller sjuksköterska). Till skillnad från andra injektionsbehandlingar som fillers (som i princip vem som helst får utföra), så klassas botox som ett läkemedel och restriktionerna för de som får injicera är strängare för botox i Sverige.

• Behandlingen är inte permanent utan du måste göra om den var 3:e till var 6:e månad.

• Du kan få blåmärken av behandlingen, men dessa försvinner efter någon vecka.

• Effekten uppstår inte direkt, utan det tar 1-2 veckor innan du ser det färdiga resultatet.

Vad kostar det? Från 3.000 kr.

Mer info kan du hitta här!

Av Charlotta Flinkenberg Foto/film Carlos Norlén Redigering Emelie Otterbeck

Stylein
1499 kr
Gant
3499 kr
Jotex
499 kr
Newport
695 kr
Jotex
3499 kr
Gucci
2899 kr
Ellos
175 kr
Indiska
49 kr
Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras