Samarbete: Vi testar CoolSculpting mot magfett

Netstyles chefredaktör Charlotta Flinkenberg har testat CoolSculpting hos Akademikliniken för att bli av med sitt magfett. Här nedan kommer hennes historia!

Nu är jag helt färdigbehandlad med CoolSculpting hos Akademikliniken för mitt envisa och ”greppvänliga” (haha…) magfett. Behandlingen påbörjades förra året, på våren. Då gick jag först på konsultation hos trygga Elin Stenberg på Akademiklinikens Walk in-klinik vid Stureplan i Stockholm. Hon klämde och kände och knådade på magen, mätte, fotograferade och grejade. Elin konstaterade att jag var en utmärkt kandidat just för denna behandling!

Muffinsmage och ”greppvänligt fett” är optimalt för denna behandling

Alla kan inte behandlas med CoolSculpting. Gravida eller ammande kvinnor får inte göra det, inte heller om du har en uppspänd buk (så kallad ölmage). Men har du lite muffinsmage, som jag hade, med fettbullar som buktar ut över och under midjan, ja, då är du en optimal kandidat. Det här är en helt icke-kirurgisk metod, utan kniv eller nedsövning, som alltså fryser bort fettet. Cirka 20-25% av fettet på det behandlade området försvinner. Resultatet/effekten är permanent. Läs mer om CoolSculpting här!

Elin bedömde att jag behövde tre munstycken för magen. Det är alltså samma maskin och munstycke, men man måste flytta munstycket och göra ett område i taget. Det är därför hon ritar med tuschpenna på huden som ni även ser i filmen. Hur många placeringar av munstycken som behövs påverkar också priset.

Sådärja! Nu sitter munstycket fast. Let the freezing begin! Observera den väldigt snygga engångsbehån man får låna…

Sedan var det bara att sätta igång! Jag upplevde inte behandlingen som det minsta obehaglig. Området som ska behandlas kyls ner och det känns som om du stoppar in magen i frysen helt enkelt. I kombination med att någon fastnar med dammsugarmunstycket på din mage. Det är det närmaste jag kan komma en ärlig beskrivning. Varje område/munstycke tar cirka 30 minuter. Så det tar ju lite tid! Efter behandlingen masserade Elin magen och just detta moment upplever en del som smärtsamt. Men jag kände inget sådant. OK, det var mysko och kändes som om huden var helt bedövad och stum, men det gjorde inte ont.

Se hela filmen om behandlingen här!

 

Pris: Från 17.200 kr för att behandla magen och uppåt beroende på hur många munstycken du behöver. Samt om du behöver upprepa behandlingen. Min behandling kostade 25.500 kr. Det gick åt fem munstycken. Tre st första behandlingen och två den andra. Motsvarande kostnad för ett kirurgiskt ingrepp för mage ligger på 45.000 kr och uppåt, för att ha lite att jämföra med.

Så här såg magen ut efter tre veckor.

Hur blev resultatet?

Redan efter tre veckor märkte jag faktiskt skillnad. Kroppen gör sig alltså av med de döda fettcellerna på naturlig väg (man kissar/svettas ut dem). Efter tre månader var jag på återbesök hos Elin och då kunde vi konstatera att det behövdes kompletteras med en upprepad behandling. Fast inte på alla tre områden, utan två. Därefter fick jag vänta ett par månader igen på det helt slutgiltiga resultatet. All in all tog alltså behandlingen kanske fem månader. Det är dock väldigt individuellt hur din kropp svarar på CoolSculpting. Jag har även gjort CoolSculpting även på insida lår (läs mer här!), vilket brukar vara ett svårbehandlat område, där behövdes bara en behandling (vilket är ovanligt, man brukar behöva två på låren), så det är väldigt olika. Jag är hursomhelst otroligt nöjd med hur magen blev i slutändan! Visst, jag har inte fått rutor på magen (detta hjälper tyvärr inte CoolSculpting till med…), men en fantastiskt fin form på magen! Titta bara på dessa bikinibilder:

Ganska svårt att tro att denna mage burit på tre barn, va? Varav två samtidigt…
Jag har tränat och ätit precis som vanligt: alltså inga excesser åt något håll. Den vanliga blandningen av soffmys, Friskis-fys, Prosecco och broccoli.

För- och nackdelar?

• Fördelarna är givetvis det naturliga men ändå tydliga resultatet. Ingen jobbig rehab, som efter ett kirurgiskt ingrepp, inga ärr, ingen smärta, ingen konvalescens. Det här är en helt ofarlig metod. Jag har aldrig fettsugit mig, men däremot gjort en bukoperation i och med kejsarsnitt – och det är ingen LEK. Det tar flera månader att bli helt återställd igen. Men denna behandling är som en walk in the park, du kan göra den på lunchen om du vill och gå tillbaka till jobbet sedan utan problem.

• Nackdelar är det relativt höga priset. Visst, motsvarande kostnad för en traditionell fettsugning ligger på 45.000 kr och uppåt för att ha lite att jämföra med. Men självklart kostar detta en slant. Ytterligare nackdel är att det tar tid att se det färdiga resultatet, du måste ha tålamod – detta är ingen quickfix. Vill du snygga till magen (eller låren, överarmarna, dubbelhakan) med CoolSculpting inför bikinisäsongen är det alltså hög tid att boka konsultation redan nu och det gör du här!

Ber om ursäkt för mina gräsliga trosor…men här ser ni i alla fall resultatet i profil!

Tips! Nyfiken och vill veta mer? Akademikliniken har infokvällar om CoolSculpting i januari och februari, kolla in datum här!

Foto Carlos Norlén, Akademikliniken

Film Foto: Carlos Norlén. Redigering: Emilie Otterbeck. Textning: Flinkenberg Media.

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras