Smarta sätt att styla den asymmetriska kjolen

Asymmetri är ett perfekt knep att ta till när du vill skapa dramatik och spänning kring en silhuett men kanske inte ta till så många andra okonventionella modegrepp. Om du har en i övrigt konservativ klänning eller kjol och outfit överlag så är det själva asymmetrin i kjolen som kan skapa den lilla lekfullhet som ger edge åt helheten.

Eller så tar du ut svängarna ännu mer och blandar in materialmixar och djärvare färger ihop med din asymmetri – valet står dig fritt!

Här kommer några finfina idéer på hur du kan bära asymmetri i vardagen, med hjälp av dessa chica streetstyle-inspiratörer:

Medveten stilkrock

En ljuv och skir asymmetrisk kjol eller klänning kan kontrasterat jättefint med en sportigare bomberjacka. Välj nätta skor till för att förstärka casual-känslan och stilkrocken.

Satsa på mönstrat

Antingen väljer du mer enkla mönster som prickigt eller randigt, eller så går du all in med både mönster och djärva färger och mer surrealistiska prints.

Bär byxor under

En kul lager på lager-variant är att bära skinny jeans eller läderleggings under din asymmetriska kjol eller klänning. Praktiskt dessutom när temperaturen kryper nedåt!

Välj höga stövlar

Stövlar blir en utmärkt stabilisator till denna sneda look och omfamnar looken på ett härligt höst-vis.

Var inte rädd för kortkort

Den asymmetriska effekten ser vi ofta på midilånga kjolar eller klänningar, men det är otroligt edgy och coolt med kortkort i asymmetriskt utförande.

Visa midjan

Antingen rent bokstavligt genom att bära en magkort topp upptill om du är modig, eller genom att stoppa in toppen i kjolen så att midjepartiet blir markerat och extra framträdande. Du kan även välja att bära en kavaj eller jacka utanpå men markera midjan ordentligt med ett skärp. Midjefokus ger en kvinnlig och figursmickrande silhuett.

Välj accessoarer noga

En stickad halsduk med färgaccent, coola stövletter, en edgy handväska, snygga solglasögon och selektivt utvalda smycken… Dessa sidoattribut lyfter din asymmetriska look ännu mer.

Satsa på en stickad, bylsig tröja eller kofta upptill

Det blir en gosig och avslappnad motpol till din vassa asymmetriska kjol. Du kan även bära en bylsig tröja ovanpå en klänning så ”gör du om den” till en kjol.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras