Sommarklänning i vinter? Yes – så gör du!

Vill du inte riktigt släppa greppet om dina favoritsommarklänningar, trots att det är lika kallt som i Westeros i Game of Thrones? Vita spetsklänningar, fladdriga, mönstrade tunikor och tunna, skira material, hur ska det funka med nollgradigt? Lugn – det går att införliva dem i din vintergarderob utan problem. Det handlar bara om att tänka mer smart lager-på-lager-styling.

Så gör du din sommarklänning mer vinteranpassad!

• Behåll klänningen men välj mer noggrant vad du bär under själva klänningen. Satsa på varma strumpbyxor (finns fodrade sådana idag, eller välj strumpbyxor av ullblandning med hög denier och täthet) – eller kanske rentav skinnleggings under, som nederdel. Upptill kan du välja en tajt polotröja under som blir snygg och ser ut att vara en del av din klänning.
• Du kan även använda klänningen som kjol och dressa den mer vinterbetonat genom att bära en stickad tröja och skinnjacka ovanpå.
• Välj höga stövlar så signalerar du säsongsbyte direkt, eller nättare stövletter om du hellre vill det. Du kan även bära sneakers till för ett coolt och downdressat intryck.
• En rymlig väska med snygga detaljer som fransar, tofsar och grövre axelremmar är snyggt till din klänning och gör den mer vinteranpassad.
• Genom att välja svarta detaljer i såväl strumpbyxor, tröjor, jacka och väska med mera, så dämpar du också det somriga i klänningen på ett enkelt sätt.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras