Har du massor av plagg i garderoben men ”inget att ha på dig”? Känner du dig fast i ett klädmanér och en look du grundade för massor av år sedan? Har du varit mammaledig och glömt bort att fokusera på dig själv de senaste åren? Har pandemin gjort att du tappat bort dig i mjukisbyxor-träsket? Vill du klä dig för att inspirera och imponera vid ett viktigt tillfälle – kanske en jobbintervju, bröllop/fest eller en date? Eller vill du helt enkelt bara få hjälp av ett proffs med att styra upp en funktionell basgarderob med snygga plagg som funkar tillsammans?

Oavsett vilka dina behov är så hjälper jag dig! Jag har jobbat i modebranschen i över 15 år som chefredaktör för olika magasin och arbetar fortfarande som modejournalist och stylist. Jag stylar alltifrån mammalediga ingenjörer till finanskvinnor, politiker och kända artister/skådespelerskor. Charlotte Perrelli, Loreen, Tilde de Paula, Victoria Skoglund, Vanna Rosenberg och Cissi Wallin är några som jag har fått förtroendet att välja kläder åt i olika sammanhang.

Mina styrkor är att jag har goda kunskaper om olika sorters kvinnokroppar och hur man bäst smickrar dem med smarta stilknep. Jag har även full koll på utbudet av kläder i olika prisklasser och vet var man ska leta. Eftersom jag scannar igenom tiotusentals visningsbilder från catwalken och streetstyle varje säsong är jag uppdaterad på de senaste trenderna, men jag vurmar ännu mer för tidlös och klassisk stil som håller en hel livstid.

Välj mellan silver-och guldpaketet, utifrån vilka behov du har. Läs mer här nedanför om vad de olika tjänsterna innebär.

Jag ser fram emot din bokning och hoppas att vi ses! 

Charlotta Flinkenberg

SILVERPAKETET

Detta ingår: Skräddarsydda styling- och shoppingtips via mailkontakt. Du skickar bilder på dig själv och svarar på frågor som jag tagit fram. Du beskriver detaljerat vad du behöver hjälp med och svarar på eventuella följdfrågor från mig.

Inom ett par dagar får du svar av mig i form av personligt utvalda shoppingtips (ett 30-tal) i moodboard-form, där jag presenterar vilka plagg och accessoarer jag rekommenderar dig att köpa, samt hur de kan kombineras. Konkreta länktips till köpställena ifråga samt tydliga prisuppgifter. Jag ger även en individuell stilanalys baserad på informationen du gett mig i dina svar och bilder. Stilanalysen berättar på vilket sätt du kan använda kraften i kläder och vilka tankemönster du eventuellt behöver släppa för att göra plats för ett annat sätt att våga klä sig på.

Utöver detta får du generella stilråd för det specifika området ifråga som kan sparas för framtida bruk.

För vem och när passar silverpaketet? Förslagsvis om du har sökt ett nytt jobb och behöver uppdatera garderoben. Eller om du ska gifta dig och behöver hjälp med att hitta rätt look till bröllopet, eller ska gå på en annan viktig fest. Silverpaketet är perfekt för dig som vet ungefär hur du vill se ut och har tydliga stilförebilder, men som inte törs ta ut svängarna själv – eller vet i vilken ände du ska börja.

Pris: 4.495 kr (inkl. moms)

Några exempel på hur stiltipsen kan presenteras

GULDPAKETET

Detta ingår: Samma sak som i silverpaketet (läs ovan) + följande som tillkommer i guldpaketet:

• En garderobsrensning som dirigeras av mig. Jag gör ett hembesök hos dig och går igenom din garderob, hjälper dig vad du kan sortera ut och sälja eller skänka, samt vad du kan behålla och vad du behöver komplettera med. Hembesöket tar cirka två timmar. Har du inte möjlighet att ta emot mig hemma funkar videosamtal lika bra.

• Du får även använda mig som stylist för ett specifikt tillfälle (inom tre månader från bokningstillfället), alltså att jag hjälper dig att välja ut plagg och accessoarer (samt ger tips om makeup och frisyr) till en speciell situation; exempelvis en viktig fest, en fotografering, en representationsmiddag med jobbet eller annat tillfälle. Denna stylisttjänst görs på distans genom att jag skickar förslag via moodboard och ger feedback utifrån bilder du visar mig när du prövat plaggen.

För vem och när passar guldpaketet? När du vill göra ett rejält omtag om din klädstil. Kanske efter en skilsmässa, efter en viktuppgång eller viktnedgång, eller när du helt enkelt är less på din tidigare stil och länge har funderat på att göra något åt den. Guldpaketet är för dig som behöver en mer grundläggande stilanalys för att få en större förståelse för vilka signaler du vill sända ut med dina kläder och vilka möjligheter som finns – både med de resurser du redan har och vad som behöver kompletteras för att nå den look du eftersträvar. Du kanske inte har så bra uppfattning om var/hur du ska handla kläder, vilka märken som passar din stil och behöver hjälp med att ”vaska fram guldkornen” och nischa urvalen från det enorma utbud som finns.

Guldpaketet är också en kul present, både åt dig själv eller att ge någon annan – som vill få professionell stylinghjälp till ett speciellt tillfälle som en viktig fotografering eller annan händelse i livet då du vill visa dig från din bästa sida.

Pris: 7.995 kr (inkl. moms)

DIAMANTPAKETET

Om du är artist eller offentlig person eller behöver hjälp med kläder till särskilda tillfällen och fotograferingar, eller uppträdanden, resor, pressbilder eller liknande – är det diamantpaketet du behöver. Skicka en bokning med diamantpaketet via formuläret i bokningen och förklara utförligt exakt vad du behöver hjälp med. Diamantpaketet kan även vara lämpligt för privatpersoner som behöver mer hjälp än det som erbjuds i silver- och guldpaketet.

Pris: Offert ges utifrån uppdragets omfattning och karaktär, fyll i diamantpaketet i bokningen så tar vi det därifrån.

”Välformulerade och genomtänkta stylingförslag, alla utvalda med fingertoppskänsla utifrån mina behov”

Feedback från tidigare kund: 
”Charlotta är både personligt professionell och professionellt personlig. Hon känns som den vän jag saknar i stylingfrågor. Det är som julafton att öppna hennes välformulerade och genomtänkta stylingförslag, alla utvalda med fingertoppskänsla både utifrån mina behov, min kroppsform, livssituation och personlighet. Hon är en sann människokännare som vet vad människor (kvinnor?) mår bra av att höra, utan att det upplevs som floskler. Jag tror verkligen på Charlotta och inspireras varje gång jag kikar igenom hennes filer med tips. Tusen tack för all hjälp!”

Viktoria Öhling, 47 år, specialpedagog
(har bokat silverpaketet vid två olika tillfällen/säsonger).

BOKA STILAKUTEN HÄR:


    Foto Peter Knutson, Karl Nordlund, Marcus Oliveras, Pavel Maira, Sara Arnald, Stephanie Sifvert