Stilikonen Caroline Issa, 42 år: ”Magnifika ytterplagg signalerar makt!”

Det finns inget konventionellt med Caroline Issa, vare sig gällande hennes mixade bakgrund (mamman är kinesiska och pappan är iranier/libanes), hennes jobb eller hennes klädstil. Ändå ser hon så avspänd ut på alla bilder och kallar själv sin klädstil för ”casual”. Vi är nog många som skulle önska att vi kunde sno ihop outfits som Carolines och kalla dem för ”casual”…
– Jag experimenterar fortfarande en del med min klädstil och upptäcker nya sätt att kombinera plagg. Men idag vet jag vilka saker jag inte känner mig bekväm i och kanske är det hemligheten bakom att skaffa sig en distinkt klädstil, säger hon till Marie-Claire och fortsätter:
– Jag trivs inte i supertajta plagg eller voluminösa, svällande klänningar. Det finns en fin balans mellan att ha roligt med mode och accessoarer och nå den punkten utanför din trygghetszon som du fortfarande känner dig tillfreds inom.

Sitter något för tajt eller löst – så byt kläder

Hon råder alla kvinnor att verkligen känna efter om outfiten KÄNNS bra. Och om det är något som skaver, bokstavligt eller bildligt talat, så bör man byta.
– Sitter något för tajt, eller är för löst, eller om det på något vis får dig att känna dig osäker så ska du helt enkelt inte ha på dig det. Byt. Personligen har jag några säkra kort som alltid gör att jag känner mig välklädd och det är en snygg vit skjorta, det perfekta paret jeans och så lite fantastiska smycken till det. Eftersom jag reser mycket så har jag lärt mig vad jag ska packa för kläder, som jag vet funkar, oavsett tillfälle. Och det är en välsittande power-kostym, några klänningar och statement-accessoarer.

Vår favoritikon Caroline Issa återkommer ofta till stiltipset att leka med djärva accessoarer, vilket märks tydligt när man tittar på hennes skor, väskor och smycken.
– Det sägs ju ofta att man kan ändra attityd direkt på en outfit enbart genom att addera lite roliga accessoarer och det stämmer verkligen!

Hennes mångfacetterade kreativitet innebär att hon inte enbart nöjer sig med att vara moderedaktör, utan hon är även creative director och affärskvinna på samma gång. Hennes formella titel är VD och modechef på Tank Magazine och hon är även chefredaktör för en hipp modeportal som även säljer kläder. Och så arbetar hon även som creative director för en klädlinje framtagen åt det amerikanska varuhuset Nordstrom. Hon har studerat företagsekonomi på hög nivå samt har erfarenhet som managementkonsult. I grund och botten är dock Caroline Issa modejournalist. OK, hon hade en kort karriär som modell i Milano som tonåring, men snubblade ofta på catwalken och trivs idag bättre när hon får sitta ner på front row.

A-linjeformade kappan

Hon säger själv att hon förstod vikten av att äga en riktig powerkappa för över 18 år sedan då hon jobbade inom finansvärlden. Magnifika ytterplagg signalerar makt, enligt Caroline. Enda nackdelen är att de tar plats i garderoben!

 

Lager på lager

Caroline är inte fashionistan som byter outfits tre gånger per dag under modeveckorna, bara för att ge streetstyle-fotograferna något att sukta efter. Nej, hon lever enligt devisen fashion AND function. Däremot planerar hon sina outfits lite mer i förväg och ”bygger” gärna på dem med flera lager, som är enkelt att skala bort eller lägga till utefter vilka situationer hon hamnar i.

Mönstrade klänningen

Livliga mönster och glada färger är Caroline Issas signum. Hon uppmuntrar alla kvinnor att våga välja mönstrat lite oftare, och helst mixa dem tillsammans helt hänsynslöst!

 

Fantasifulla accessoarer

Strassdekorerade skor (som dessa Prada-sandaletter), fjäderörhängen, breda bälten med nitar, coola solglasögon, knasiga halsband och knallfärgade väskor – Carolines accessoarer överraskar och charmar!

 

Business-kostym

Alla år som management-konsult har satt sina spår, Caroline ses ofta i sina power-suits och leker gärna med maskulina snitt mixat med feminina attribut.

Stickat & stövlar

En kombo hon gärna bär igen och igen och igen. Gärna ihop med en imponerande jacka. Caroline avskyr att frysa och är inte fashionistan som svassar runt barfota i pumps när det är minusgrader ute.

 

Power-kavaj

Få kvinnor bär upp en kavaj som Caroline Issa! Den spelar ofta huvudroll i många av hennes chica outfits, oavsett om hon bär den till kjol, klänning, jeans eller finbyxor. Hon älskar alla material, färger, mönster och snitt på kavaj men låter den gärna kontrastera mot resten av klädseln, annars väljer hon hellre hel kostym.

 

Knytblus (eller scarf)

Hon älskar detta Sara Danius-pampiga plagg, vilket går i linje med hennes faiblesse för corporate styling. Ibland är det en regelrätt knytblus och andra gånger adderar hon en scarf i halsen för att punktmarkera stilmässigt.

 

Något gult

Alla regnbågens färger bor i Issas garderob, men en mer udda kulör som faktiskt dyker upp mer än andra är faktiskt gult! Hon älskar gult, både som plagg eller på accessoarer.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras