Stilikonen Yasmin Sewell, 45 år: ”Jag älskar att mixa feminint och maskulint”

 

Hon älskas av streetstyle-fotografer för sin iögonfallande och experimentella klädstil. Trendkonsulten, modedesignern och inköparen Yasmin Sewell, 46 år, har byggt sin karriär på ett särskilt öga för trender och vad som kommer att slå härnäst. Som 22-åring öppnade hon en egen modebutik i London, efter att ha flyttat dit från Australien (Yasmin är ursprungligen från Libanon). Sedan följde en kort karriär som inköpare, därefter skapade hon ett eget klädmärke och idag är hon en hett efterfrågad modekonsult. Hon arbetar även som creative director.

Läs även: Stilikonen Sarah Harris, 40 år: ”Mina plagg är bekväma och aldrig färgstarka”

Signaturstil: KAVAJER

– Eftersom jag var så ung när jag började i modebranschen, så var jag även naiv. Men det kan ha räddat mig. Jag hade ingen erfarenhet så allt jag gick på var min instinkt och passion för mode, har Yasmin sagt i en intervju till Nine in the Mirror.

För att vara så duktig på att kurera andra människors outfits och stilval, är det befriande att höra att Yasmin inte alltid är så strukturerad när det gäller shopping för sin privata del:
– Shopping är en väldigt spontan sak för mig. Jag går igenom faser när jag inte känner för att shoppa överhuvudtaget och sedan får jag ett ryck och köper tre nya saker på en vecka. Jag har även perioder då jag snöar in på en viss typ av plagg eller accessoarer och då är det allt jag ser, säger hon till Fashionista.

Läs även: Stilikonen Caroline Issa, 44 år: ”Magnifika ytterplagg signalerar makt”

Signaturstil: ASYMMETRISKA KJOLAR/KLÄNNINGAR

 

Yasmin är gift med Kyle Robinson, som också verkar inom modeindustrin (de driver ett klädmärke tillsammans) och har två barn. Hon har alltid varit väldigt intresserad av hälsa, meditation och näringsriktig kost, något hon tackar sin uppväxt i Sydney för.
– Folk går upp tidigt för att springa på stranden i Bondi Beach och sedan dricker de grönsaksjuicer till frukost, det är liksom en del av livsstilen där, säger hon.
Trots att man kan tro att Yasmin, med sitt yrke, borde ha hela sin lägenhet proppfull av kläder, så gillar hon inte när det blir för trångt i garderoben:
– Jag trivs inte med för mycket prylar. Om det är något jag bara burit en gång eller inser att jag förmodligen aldrig kommer att ha igen, då behåller jag det inte. Jag ger antingen bort det eller säljer det. Jag vill helt enkelt inte ha för många valalternativ. Jag vill ha möjlighet att rotera de plagg som jag älskar just för tillfället.

Signaturstil: KAPPOR

 

Eftersom Yasmins stil är djärv och trendnyfiken så kan man tro att hon inte har några särskilda favoritplagg, då hon till skillnad från många andra i modebranschen, faktiskt bär en större spännvidd än svarta, stilrena plagg. Men visst finns det en underliggande tanke i de flesta av hennes klädval:
– Min personliga stil har med dagsformen och mitt humör att göra. Men ofta gillar jag kontraster mellan skräddat herrmode och feminina klänningar. Gärna romantiskt ihop med boots och stora örhängen. Vissa dagar tippar jag över åt det feminina och andra åt det maskulina, men det vanligaste är att jag hittar en mix mellan båda dessa stilar, säger hon till Fashionista och erkänner i samma veva att hon shoppar nästan allting online.

Yasmins signaturstil: • Djärva mönster, gärna i kombination. • Kavajer, gärna herrvarianter eller dandyliknande modeller. • Starka färger, gärna juvelfärger (inte pastell). • Lek med längder. • Kappor. • Asymmetriska kjol/klänningslängder. • Skräddade plagg och jackor • Förkärlek till stövlar och coola skor.

Signaturstil: MÖNSTRAT

 

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras