Stilknepen som lurar aprilvädret, del 1

Från 12 grader till 20 och tillbaka igen på samma vecka. Eller vem försöker vi egentligen lura, i april kan temperaturen skifta i den stilen över en dag och den som gick hemifrån utan strumpbyxor fryser ihjäl före lunch, medan den som inte gjorde det dör svettdöden lagom till eftermiddagsfikat. Så, vad göra? Det finns några enkla knep som räddar aprilstilen – oavsett vad väderappen säger!

Vinter upptill – sommar nedtill

Stickad kofta, tjock tröja eller en ordentlig jacka – en värmande överdel räcker för att kunna släppa fram benen i ljuset och unna dem några timmars D-vitamindos hela april.

Bootsmetoden

Vinterns höga stövlar och rejäla ankelboots funkar fint till bara ben hela våren och gör sommarklänningen till ett bättre köp redan nu.

Långkjolen

Långa klänningar och kjolar betyder svalkan och känslan av bara ben – men utan köldskador kalla morgnar eller svala kvällar. Ta med sandaler, så är du redo för en 20-gradig eftermiddag också!

FLER STYLINGTIPS!

  • Strumpor i sandalerna är både trendigt och värmande för vinterfrusna tår.
  • Bär sommarklänningen underst och addera sedan lager efter lager tills du är tillräckligt varm. Sedan tar du av ett plagg i taget medan värmen stiger.
  • Byt halsduken mot en tunn sjal och vinterskorna mot sneakers för snabb vårkänsla.
  • Glöm inte solglasögon och hudkräm med spf!
  • Ha ett par sandaler på jobbet att byta till lagom till uteserveringslunchen.

Av Helena Skoog Foto All-About-Fashion

Läs även: Stilknepen som lurar aprilvädret, del 2

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras