Styla din knytblus på fashionista-vis

Välkommen på knytkalas! Sedan Sara Danius avgång ur Svenska Akademien den 12 april, så har kvinnor (och även vissa män) hedrat henne och visat sitt stöd genom att bära en knytblus. Detta eftersom Sara ofta förknippas med just knytblusen i sin oklanderligt eleganta stil.

Läs även: Hedra Sara Danius, bär en knytnävsblus

Internet har svämmat över av bilder på knytblusar av olika slag de senaste dagarna. Några har knutit en scarf till en vanlig blus eftersom de inte ägde en riktig knytblus och andra har efterfrågat tips på hur man moderniserar detta rätt så konservativa klädesplagg.

Här kommer mängder av inspiration på hur du uppdaterar din knytblus på trendigt vis! Fashionista-eliten har burit knytblus i evigheter. Det är ett plagg som aldrig går ur tiden, även om det får extra mycket uppmärksamhet då och då. Som nu. Backa Sara Danius, bär en knytblus!

1. Bär den ihop med jeans

Kontrasten mellan damig look upptill och tuffare denim nedtill funkar alltid väldigt bra!

2. Låt den få ta plats i din outfit

Om du gör din knytblus till huvudrollen i din outfit så blir den extra iögonfallande! Välj exempelvis en modell med extra mycket tyg i snibbarna, eller i en färg, mönster eller material som sticker ut. Se även till att rosetten får kika fram ordentligt om du bär den till en kavaj.

3. Addera en egen knytdetalj

Har du ingen knytblus? No worries, pimpa din favoritblus genom att lägga till ett sidenband eller scarf i halsen. Knyt en rosett eller bara en enkel knut. Et voilá -färdig!

4. ”Glöm” att knyta den

Låt snibbarna hänga fritt och nonchalant. Det skapar en intressant edge på den annars så klassiska knytblusen.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras