Test av skin roller – från glåmig till glow

Netstyles chefredaktör Charlotta Flinkenberg har testat den populära hemmabehandlingen Microneedling från Swiss Clinic, även kallad mikronålsbehandling. I korthet går ansiktsbehandlingen till som så att man orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av en Skin Roller som tränger in i huden med hjälp av en massa pyttesmå mikronålar. När nålarna sticker i huden så stimuleras elastin- och kollagenproduktionen och huden startar en naturlig läkningsprocess. Då huden öppnas på detta sätt blir det lättare för de verksamma ingredienser som finns i hudvårdsprodukterna (exempelvis serum) att ta sig djupare ned i huden och göra verkan.

Resultatet blir en hud med mer lyster som känns spänstigare.

Läs mer om behandlingen här!

Följande produkter har använts i testet:

• Micellar Cleansing Gel, 280 kr – klicka här
• Sanitizing Spray, 39 kr – klicka här
• Skin Roller, 590 kr – klicka här
• Eye Cream, 490 kr – klicka här
• Reviving Face Serum, 590 kr – klicka här
• Day Cream, 640 kr – klicka här

Steg 1: RENGÖR HUDEN

Du kan använda de rengöringsprodukter du brukar och redan har hemma, viktigt är att huden är väl rengjord och torr innan du sätter igång. I detta test använde vi Micellar Cleansing Gel, som är återfuktande och inte behöver sköljas bort med vatten. Denna rengöring tar både bort smink, smuts och återfuktar ansiktet i en enda svepning. Tänk på att vatten kan torka ut huden eftersom det har ett annat PH-värde.

Steg 2: DESINFICERA SKIN ROLLERN

Ta fram skin rollern och descinficera den lätt med några duschar av en anti-bakteriell spray. Sanitizing Spray är antiseptisk och förebygger bakteriebildning. OBS! Detta är ett extremt viktigt steg som du inte får slarva med gällande microneedling-behandling! Man vill inte att bakterier (som kan finnas i badrummet) ska träna ner i huden med nålarna, då kan du få små inflammationer och irritation i huden. Du kan även använda denna Sanitizing Spray som handsprit, vilket är praktiskt i dessa tider.

Steg 3: BÖRJA ROLLA

För Skin Rollern med ett lätt tryck i olika riktningar i ansiktet. Fram och tillbaka, upp och ned – höger till vänster. Glöm inte halsen! Det kan riva till och kännas men ska inte vara smärtsamt. Rolla i 2-3 minuter. Lyft rollern från huden innan du byter riktning! Huden kan bli lite röd och se solbränd ut, som efter en dag i skidbacken. Det är för att blodcirkulationen kickar igång och en lätt rodnad har spritt sig. OBS! Glöm inte att upprepa steg 2 efter steg 3 genom att desinficera Skin Rollern innan du placerar den i sin förpackning igen.

Steg 4: APPLICERA SERUM

När huden har ”öppnat sig” genom alla nålstick är det dags att applicera serum i ansiktet (och halsen) så fort som möjligt. Då suger ansiktet åt sig serumet ordentligt och de välgörande ingredienserna kan verka som de ska. ”Klappa” in serumet med lätta handrörelser. Vänta mellan 15-30 minuter medan ansiktet och halsen absorberar själva serumet innan du går vidare med nästa steg. Swiss Clinics serum innehåller bland annat 5 olika hyaluronsyror, som finns naturligt i kroppen och är fenomenalt på att binda fukt. När huden är återfuktad har den lättare att ta till sig de övriga stegen i din hudvårdsrutin, som efterföljande krämer.

Steg 5: APPLICERA ÖGONKRÄM OCH DAGKRÄM

Efter serumet kan du dutta på lite ögonkräm runt ögonpartiet. Här är huden tunnare och därför behövs särskild kräm för detta område. Efter det kan du massera in dagkrämen med lätta handrörelser. Om du utför din mikronålsbehandling på kvällen (vilket rekommenderas) så avslutar du istället med en nattkräm. I detta test utfördes dock behandlingen på dagtid pga hemmaarbete.

Charlottas egna ord efter testet:

”Jag testade denna produkt precis när den lanserades för massor av år sedan och var då nöjd med resultatet. Men min hud har ju åldrats en del sedan dess. Jag fyllde nyligen 50 och har en fuktfattig hud med torrhetslinjer, rynkor runt ögonen och en del pigmentfläckar pga synder i min ungdom (solat mycket mm…). De första dagarna märkte jag en negativ effektiv rent visuellt eftersom huden kändes besvärad, irriterad, lite flammig och kliande/extra torr. Jag uppfattade även huden som extra ”törstig” efter behandlingen och använde mängder av serum. Det sa bara slurp! Huden blev även rödrosa, ungefär som när man solade solarium på 90-talet. 

Huden är mer återfuktad med synbar lyster

Jag var också lite mesig i början och vågade inte trycka så hårt. Men efter första veckan tuffade jag till mig och testade mig fram till olika tryck och ökade även själva behandlingstiden. Själva nålshuvudet ramlade av några gånger från skaftet vilket var lite frustrerande, men till slut lärde jag mig ett mer smidigt grepp. Jag har även varit noga med att rolla över läpparna då de också behöver behandlas. Efter en veckas behandling dagligen tog jag en kort paus på tre dagar och under den tiden var jag särskilt snäll mot huden med återfuktande masker. Totalt har jag behandlat huden under 10 dagar (exklusive tre dagars paus). 

Smidigt att få salongsresultat på hemmaplan

Jag är egentligen inte helt färdig med denna kur men ser redan ett tydligt visuellt resultat. Jag upplever att huden är mer återfuktad eftersom torrhetslinjerna har minskat. Sedan har jag även en helt annan ”rosighet” i hyn, som ett särskilt glow. Jag har fortfarande lite fläckar i ansikte och på halsen men de är inte lika framträdande som innan (se förebilderna). Jag har gjort avancerade microneedling-kurer på salong också vilket jag skrivit om. Dessa behandlingar ger också fina resultat, men kostar otroligt mycket plus att de är rätt smärtsamma. Man blir även extremt röd i ansiktet strax efteråt och överlag är salongsbehandlingarna tuffare för både ansiktet och plånboken. I pandemi-tider är det extra smidigt att kunna få salongsresultat på hemmaplan till en bråkdel av priset.”

25% rabatt på hela sortimentet!

Blev du nyfiken på att testa Swiss Clinics produkter och få samma fina glow-resultat som Charlotta? Nu kan Netstyle erbjuda dig 25% rabatt på hela sortimentet (exklusive Microneedle Patches) med koden NETSTYLE25 – gäller fram till och med den 28 februari 2021!

Bra att veta!

Hur ofta? Använd din Skin Roller en gång om dagen (helst kvällstid) under 3-5 dagar i sträck. Låt sedan huden vila sig i 3-5 dagar. Börja därefter om från början. Denna cykel upprepas under två månaders tid. Du behöver låta huden vila en månad innan du påbörjar en ny microneedling-behandling.
Efter två månader då din behandling är helt klar så kan du enkelt byta ut ditt nålshuvud på Skin Rollern tills när du önskar påbörja en ny behandlingsmetod. Swiss Clinic erbjuder olika sorters nålhuvud. Den med 0,5 mm djup passar för dig med mogen hud som vill jobba med anti-age. Den med 0,2 mm djup är mer anpassad för nybörjaren, för dig med yngre eller lätt känslig hud.
Ska det göra ont? Microneedling ska inte vara smärtsamt, då trycker du för hårt. Det är viktigt att hitta ett sätt att använda Skin Rollern som passar dig. Det kan riva till och svida lite och huden kan bli rödaktig, men det är ingen fara. Se bara till att du använder en fuktgivare som serum och fuktkräm efter behandlingen då det hjälper läkningsprocessen.
Använd inte microneedling om du har öppna sår i huden, synliga infektioner, lider av hudsjukdom eller överdriven ärrbildning, är gravid eller nyss har fött barn, eller kommer att vara utsatt för stark sol den närmaste tiden.
Är det farligt att använda Skin Roller hemma? Microneedling har funnits i decennier, först var det en klinikbehandling som utfördes med långa nålar för att behandla djupa ärr. Men nu har metoden funnits som hemmabehandling under många år, vilket innebär att det finns mycket forskning och många studier bakom den. Det finns inga rapporterade negativa effekter förutsatt att du använder rätt nållängd, är noggrann med hygien (noggrann rengöring av huden och av rollern) samt att du låter huden vila mellan behandlingarna, men också byter nålhuvud när det är dags för det.

Fotnot: bilderna har tagits utan makeup och är helt oredigerade.

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras