Trendiga kostymen, från business till casual chic

 

Klassiskt skräddade plagg är tillbaka på bred front och för dig som just vant dig vid setmatchade pyjamaslooker är den mönstrade kostymen ett naturligt nästa steg. Lika bekväm och lättmatchad, men snäppet upp på dresscodeskalan. Och du måste inte älska varken kritstreck eller gubbrutor – även om det funkar fint, det också – i vår kommer kostymer i alla former, mönster och färger.

Även om kostymen är extra trendig just nu går den aldrig helt ur tiden och dina barnbarn kommer kunna plocka fram din favorit om femtio år och styla den på typiskt 2068-vis.

Här kommer skön streetstyle-inspo på hur du stylar det klassiska plagget på ett trendigt och uppdaterat manér!

Technicolor

Starka färger är en rejäl stilvinnare i kostymväg! Ta gärna upp färgen på kostymen även på accessoarer som solglasögon, smycken, skor och även smink.

Baggy och oversized

Överdimensionerade axlar, för långa ärmar och vida ben – det får gärna se ut som om kostymen har lånats från herravdelningen!

Djärva mönster

Nu talar vi inte om konservativa rutor eller ränder, nej – här får det gärna vara djurmönstrat, brokad, medaljonger eller andra kul prints!

Vida, korta ben

Culotteliknande byxben och en avspänd kavaj. Blir downdressad och skön med sneakers till och förvandlas till oh la la för after work om du byter till klackar!

Slimmad silhuett

Figurnära kostymer är otroligt snyggt! Markera midjan ytterligare med skärp om du vill.

Fler stylingidéer

• Sportmatcha! Addera en huvtröja, midjeväska och sneakers till kostymen så går den snabbt från office till street.

• Kortkort! En kortare byxa ger en ledigare kostymlook. Testa att rulla upp dina långbyxor så att ankeln syns mellan byxor och skor.

• Bytlåna! Bär ett par mönstrade kostymbyxor till en kavaj i ett annat mönster, för en uppklädd missmatch.

• Ankelknut! För långa och för vida byxben? Stuka silhuetten på dina kostymbyxor genom att knyta ett snöra ovanpå anklarna. Ger en edgy look!

Av Helena Skoog Foto All-About-Fashion, iStock

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras