Tyllkjol till vardags? Oh, yes! Så här gör du

TIPSEN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Ända sedan Carrie bar sina episka tyllkjolar, coolt stylade, i ”Sex and the City”, så har vi drömt om att rocka den looken lika snyggt. Och det är faktiskt inte alls särskilt svårt! Du behöver bara komma över själva tröskeln att VÅGA bära något som känns prinsessuppklätt, även till vardags. Här kommer stilknepen!

 

Ihop med skinnjacka

Kontrasten med rockig överdel och ljuv underdel blir alla tiders!

Bär en T-shirt under

Har du denna typ av tyllklänningsmodell med bustier så kan du klä ned den genom att bära en T-shirt under. Gärna sneakers och sportig axelremsväska till också!

Ihop med stickad tröja

Det här är en riktig kombovinnare i höst och vinter. De olika texturerna samt blandningen av uppklätt och nedklätt blir superfint tillsammans.

Välj mönstrat

Ett helt annorlunda uttryck får du med en mönstrad tyllkjol som möter en mönstrad överdel/tröja. Håll dig till max två färger i kombinationen för överdel och underdel så blir inte intrycket lika rörigt.

 

Lager på lager

Liva upp din ordinära, svarta kostymensemble, genom att placera en tyllkjol som ett av lagren i din outfit. Elegant och trendigt på samma gång!

Med kavaj

Kavajen ger kjolen ett mer propert intryck. Särskilt fint blir det med en insvängd kavaj som du kan addera ett skärp till.

Sportiga looken

Genom att bära helt ”fel” attribut till, som sportig kamouflageparkas, en logoväska och sneakers så blir du helt rätt!

Använd den som underkjol

Låt en liten del av tyllen titta fram under exempelvis en asymmetrisk jeanskjol.

…och till fest

Självklart är tyllkjolen (eller tyllklänningen) lika gångbar till fest. Då känns den kanske mer förväntad, men du lär förmodligen höja på ett och annat ögonbryn även då!

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras