Udda makeuptrender 2022

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Makeuptrenderna för 2022 bjöd på en del ögonbrynshöjande (bokstavligt talat) inslag. Här kommer våra favoriter gällande den mer kreativa och lekfulla sminktolkningen från vår och sommarvisningarna 2022!

Regnbågsfärgade ögonlock

Paul & Joe visade prov på flera konstnärliga, hippie-relaterade inslag på sina modellers makeup, med en känsla av vattenfärger i sminket. Regnbågsfärgade ögonlock skapar du ganska enkelt på egen hand genom att fukta en pensel med vatten och sedan dutta i olika pigmenterade ögonskuggor. På så vis skapar du en eyeliner av ögonskuggan som sitter bättre än om skuggan är pudrig i konsistensen.

Laborera gärna med olika varianter av denna lekfulla regnbåge. Kanske lägga allt krut på enbart ena ögonlocket och låta det andra vara osminkat?

Regnbågsfärgad ögonskuggspalett, Lyko, klicka här.

Chloés citrusliner

Det här är en edgy och kul variant av eyeliner att testa för dig som är vågad! Effekten av bruten, neonfärgad citrusliner i ilsken mandarinnyans blir en snackis var du än befinner dig. Påminner om en mix av futurism och naturfolkskrigare. Ögonlocket får en skimrande hint av glitter.

Silverskimrande highlighter, Shiseido, klicka här.

Hemligheten med denna makeup är en symmetrisk och snygg vinge utåt (öva!) och en markerad vinkel av samma neonfärgade liner i ögonvrån.

Högpigmenterad eyeliner, 3INA, klicka här.

Paljettdekorerade läppar

Acnes modeller visade en neutral makeup med undantag för läpparna som dekorerades med paljetter. För att inte appliceringen av paljetterna skulle ta för lång tid, förbereddes ett skirt tyg med fastsydda paljetter, som sedan klipptes till i önskad läppform. Tyget sattes sedan fast med hjälp av ett klistrigt läppglans. Strasstenar har använts tidigare i catwalksammanhang på läppar, men detta är första gången paljetter gör entré!

Detta är en ganska svår look att efterhärma, men vill du göra en lightvariant kan du först preppa läpparna med en ofärgad vaselinbas, därefter försiktigt trycka in glitter i basen. Sedan får du varken äta eller dricka (för då lossnar glittret!) utan bara stå och se cool ut!

Box med olika glitterblandningar, pensel och aloe vera-fix för att fästa, Glitter Eco Lovers, klicka här.

Diors dubbelvingade eyeliner

Det här är en ganska enkel look att skapa på egen hand. Du väljer själv hur spetsig eller suddig edge du vill göra på själva ”vingarna”. Du kan även bestämma om eyelinern ska fortsätta markera resten av ögat fast på ett diskret vis, eller bara uppstå i ytterkanten.

Diors makeupartister valde att förstärka den grafiska, visuella effekten med en vit penna som markerar mellanrummet ytterligare. Se till att börja med denna vita penna dock, då det ofta blir grått och dassigt när man gör tvärtom och försöker lägga dit det vita i efterhand och hamnar ovanpå eller strax bredvid svärtan.

Vattenfast gelliner, Maybelline, klicka här. Vit, krämig eyeliner, Shiseido, klicka här. Mjuk kajalpenna, Lumene, klicka här. Vit eyeliner, IsaDora, klicka här. Dubbelsidig eyeliner, Ciaté, klicka här.

VALENTINO

Goth-lila läppar

Matt textur eller glossy finish – det kvittar, så länge färgen är mörkt lila, åt det kallare hållet! Valentino valde att att sminka sina modeller mer åt goth-hållet med pudrig känsla och relativt neutrala ögonmakeup ihop med de pigmentrika läpparna.

FAST

Eller så satsar du på en mer glamourös festlook med sotning och browlift-ögonbryn, som du kan skapa genom att styla brynen med bryngel.

Lila läppkräm med svampapplikator, Nyx, klicka här.

Mörklila, krämigt läppstift med vårdande vitamin E, Viva la Diva, klicka här.

ETRO

Nitar och strass

Futuristisk vibb får du när en lystrig hy med mängder av glow-produkter och rouge möter ditsatta nitar och strasstenar.

Etro valde att placera stenarna under ögonen.

Lystergivande foundation med anti-ageing effekt, Clarins, klicka här.

LUDOVIC

Men du kan förstås sätta dem på sidorna också, för att ge effekt av en eyeliner i kristallform.

LUDOVIC

Ju mindre övrig makeup du väljer, desto mer subtil men raffinerad effekt ger dessa stenar. Tips! Leta efter självhäftande kristall-stickers i hobbyaffärer.

Självhäftande strassdekorationer, Panduro, klicka här.

PAUL & JOE

Blomsteröga

Kräver förstås lite fingerfärdighet, men vilket fantastiskt resultat! Se till att huden inte är för oljig innan, använd gärna en primer som bas innan du börjar så får du en jämnare yta.

Finns bara ett sätt att få till detta – övning. En vit + rosa ögonskugga och en pensel är det du behöver. Doppa penseln i vatten och testa dig fram.

Rosa ögonskugga, Clarins, klicka här. 

Finns även krämögonskuggor för detta ändamål. Behöver dock också appliceras med pensel. OBS! Penseln behöver vara ganska lång så att du får samma grepp som när du målar akvarell eller akryl. Det här är ju samma teknik, med den skillnaden att din hud är själva canvasen.

Pigmentrik, vit ögonskugga, Nyx, klicka här. Krämögonskugga, & Other Stories, klicka här.

Ögonskuggspensel, Estelle & Thild, klicka här.

Lime + turkos eyeliner med silverinslag

Kleopatravinge i eyelinerväg fast med tropiska pop art-färger, ackompanjerat av silverinslag i ögonvrån? Låter kanske inte som en drömkombo i teorin, men se så coolt det blir! Börja med silverinslaget närmast ögonvrån, fortsätt med den limefärgade skuggan (som du formar som eyeliner med hjälp av att fukta en pensel med vatten först), fortsätt med den turkosa skuggan strax ovanför och rama in allt ovantill med en kleinblå kajalpenna, men fadea ut pennan så att det inte blir en skarp linje hela vägen, bara halva. Rikligt med svart mascara, gärna lösögonfransar om du vill.

Ögonskuggspalett, LH Cosmetics, klicka här.

LANVIN

Guldvrå

En hint av metall precis i ögonvrån ger en spännande reflektion av ljuset. Använd pensel och guldskugga, böj fransarna och applicera svart mascara. Sedan har du en intressant Midas-look à la Lanvin!

Guldfärgad ögonskugga, Shiseido, klicka här.

Grafiska penselstreck

Att inte täcka hela ögonlocket med skugga eller låta den färgade eyelinern vara närmast franskanten kan resultera i ett spännande grafiskt moment.

Genom att lämna delar av ögat naket och osminkat så får du ett konstnärligt uttryck som påminner om penseldrag från en akvarellpalett.

Görs bäst med hjälp av rikt pigmenterade färger som grönt, rosa och korall. En precis applicering eller mer vårdslösa penseldrag ger olika sorters uttryck, bestäm själv.

Ögonskuggspalett med 12 härliga färger, LH Cosmetics, klicka här.

Precisionsborste, Wet n’Wild, klicka här.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras