Uppvakta dig själv på Alla Hjärtans Dag

Att sitta passivt och vänta på blommor, choklad, presenter och komplimanger är daterat och osjälvständigt. Oavsett om du är singel eller lever i en relation så kan du bara lita på din egen omsorg om ett romantiskt fokus för dig själv. Det bästa är att du slipper både besvikelser eller utebliven uppvaktning. Med Netstyles tips tar du kommando över det forcerade kärleksjippot Alla Hjärtans Dag och unnar dig 100% egoboost. Som Samantha säger i ”Sex and the City”:
– I love you, but I love me more…

6 tips för en garanterat lyckad Valentine’s day!

1. Slå på datorn och låt laptopen vara din partner idag. Hur? Jo, dels så skriver du upp en lista på saker med dig själv du gillar. En så kallad egoboost-lista. Låt den ligga som ett worddokument på skrivbordet så att du snabbt kan komma åt den och titta på listan när du behöver lite pepp. När du ändå är inne i datorn så går du in på dina favorit-webbshoppar och köper dig något fint (på rea, det är ju trots allt mitten på februari…). Sedan avslutar du med att ta med datorn till sängen och kolla på valfri serie från Netflix. Helt kompromisslöst valt, utan att ta hänsyn till eventuell partner, någon väninna på besök, din mamma eller dina barn. DU väljer serie.

2. Fyll hemmet med färska snittblommor. Inget höjer feelgood-känslan lika snabbt som rosa pioner och fräsch grönska i din närhet. Faktum är att du rent av kan vara vårdeppig just pga för lite växter inomhus. Så fyll på klorofyll-kontot och gör ett besök hos din lokala floristnasare.

3. Ät cupcakes med krusidullig glasyr. OK, du åt ganska mycket sötsaker i helgen också. Och även igår, om vi ska vara ärliga. Men det är i mitten av februari, det är snömodd som kräver fula kläder, du är blek och det är långt kvar till Beach 2018. Köp tre-fyra stycken när du ändå är igång, folk tror ändå att du ska dela med dig (men det gör du inte).

4. Måla naglarna med fint lack, häll upp lite bubbel och njut. Det ger en särskild dos av glamour att dricka champagne (eller budgetvariant i form av cava eller Prosecco) om man dricker bubblet i vackra höga glas och med välmanikyrerade händer. Vill du inte hinka i dig hela flaskan själv så här mitt i veckan kan du köpa miniflaskor på systemet. Skål på dig!

5. Baka en krånglig hjärtformad tårta och ät upp den själv. OK, om du inte orkar äta upp HELA kan du ge resterna åt dina arbetskollegor imorgon, eller till förskolepersonalen. Eller någon annan du tycker om (eller vill ska bli fet).

6. Förlova dig – med dig själv. If you like it, if you like it, put a ring on it… Kommer det ingen förlovningsring eller vigseldiamant trots att du väntat och väntat i åratal? Herregud, kvinna – köp ringen själv! Då slipper du dessutom en omodern infattning, eller ful modell som din partner fyndat på Guldfynds utförsäljning. Och har du inte budget till en lyxig variant på 1 karat så finns det idag finfina fuskframtagna stenalternativ (vi säger bara cubik zirkon) som ger maximalt bling till minimalt pris. Även om det FINNS en viss charm i att lägga mycket pengar på en ring till sig själv, också…

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras