Utmärkta manikyrhacks vi har lånat av våra döttrar

Svårt att skruva av korken till nagellacksflaskan? Sugen att testa marmorerade naglar men vet inte hur du gör? Nyfiken på att blanda till en helt egen nyans på nagellack?

Svaren hittar du ofta hos tonårstjejer eller ännu yngre flickor som experimenterar sig fram genom tips de hittat på YouTube, eller genom att läsa Cosmopolitan.

Här kommer några otroligt utmärkta nagellackshacks som vi har lånat av våra döttrar och deras kompisar:

• Använd ett vitt nagellack som bas/grund så ”poppar” den riktiga färgen på nagellacket mer när du sedan applicerar det.

• Om korken sitter hårt på flaskan: vira några gummisnoddar runt den (sådana där old school i beige, inte tygklädda diton), så får du lättare grepp runt den. Eller stoppa flaskan i varmt vatten.

• Eftersom dina toppar av naglarna (eller tipparna) är de som slits mest och tenderar att skivas eller brytas: måla ett extra lager av underlack samt överlack just där, alltså från halva nageln och uppåt, just för att förstärka den biten av nageln som är extra utsatt för påfrestning och yttre åverkan.

• Önskar du en så kallade ombre-effekt där två färger smälter in i varandra? Applicera den ena färgen ovanpå den andra då den understa har torkat, men måla bara över delen. Och så ”suddar” du skarvarna med hjälp av att dutta med en makeupsvamp. Låt torka och fixera sedan med ett överlack.

• Blanda ögonskugga i lös form med ofärgat nagellack (eller vitt nagellack) för att skapa en helt ny färg! Mixa gärna flera olika ögonskuggor/färgpigment tillsammans. Gör ditt custummade nagellack i en matsked, sedan stoppar du i en ofärgad pensel och målar på ditt nya lack.

• Sugen på marmorerad lackeffekt men hinner inte gå till salongen? Ta en pappmugg/engångsmugg och fyll med vatten. Droppa i två sorters färger på nagellack i vattnet enligt bilden. Rör om med ett spetsigt föremål tills du får det mönster/effekt du önskar på vattenytan. Tejpa ett finger (för att skydda det mot det marmorerade vattnet), stoppa i fingret i muggen med nageln riktad mot själva vattenytan där färgen flyter. Låt fingret vara så i några sekunder innan du tar upp det. Torka bort överflödigt lack med en bomullsrondell doppad i nagellacksremover. Upprepa på övriga fingrar du önskar marmorering.

• Brådis? Stoppa dina nylackade fingrar i en skål med vatten och isbitar (OBS! De måste först ha yttorkat i cirka fem minuter). Det kalla vattnet får lacket att stelna snabbare.

• Rulla nagellacksflaskan mellan dina handflator innan du öppnar den, istället för att skaka den upp och ned. På så vis undviker du luftbubblor i lacket.

• Måla ett hjärta enkelt med hjälp av en tandpetare och tre små duttar/prickar.

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock Källor Cosmopolitan, Buzzfeed

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras