Vacker rostårta – steg för steg

Denna vackra rostårta är en riktig Pinterest-favorit. Faktum är att den inte är så svår att göra. På bara en kvart snor du ihop denna imponerande pjäs att ställa fram på fikabordet. Här får du steg för steg till tårtsuccén!

Du behöver:

• En färdig tårta (Antingen bakar du en själv, eller så köper du färdiga tårtbottnar och fyller med chokladmousse från påsmix samt vaniljkräm).
• Smörkräm gjort på 115 g mjukt smör, 250 g florsocker och 2 tsk hett vatten. Vispa smöret fluffigt med elvisp och tillsätt florsockret lite i taget. Sist blandar du i vattnet. Du kan smaksätta smörkrämen med alltifrån choklad till citron, till kaffe eller vanilj. Låt stelna en liten stund.
• En spritspåse med dekorationspip.
• Eventuellt karamellfärg om du vill använda olika färger på rosorna.
• Du kan göra själva rosorna med grädde om du vill, eller så gör du en extra sats med smörkräm.

1. Smörj på ett ordentligt lager täckande smörkräm på tårtan innan du börjar.

 

2. Fyll spritsen med smörkräm (eller grädde) och börja spritsa rosorna med start i mitten. Försök att måtta ut avståndet i förväg så att det blir jämnt antal rosor som möter varandra och att den sista inte blir för nära eller för långt ifrån.

 

3. Fyll i utrymmet mellan rosorna med små ”kluttar”. (Inte alltid nödvändigt dock). Sedan är din rostårta klar!

 

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock

2 kommentarer
    1. Tack för fina ord! Återkom gärna med hur resultatet blev =) /Charlotta Flinkenberg, Netstyle

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras