Vårens absolut fulaste skor

View Gallery
10 Photos
Vårens absolut fulaste skor
Balenciaga

Det finns faktiskt bara en sak som är fulare än Crocs och det är platå-Crocs. Dessa i Balenciagas tappning

Vårens absolut fulaste skor
Loewe

Ganska gulligt ändå att alven Elf fick vara inspiration för Loewes it-kängor våren 2018!

Vårens absolut fulaste skor
Jeremy Scott

Är det sneakers? Är det pumps? Nej, det är ju...snumps! Den kusliga hybriden är Jeremy Scott ansvarig för.

Vårens absolut fulaste skor
Paco Rabanne

Det vilar något ångestladdat över dessa strumpliknande, kamelfärgade stövlar från Paco Rabanne. Lite som en soldusch som gick fel, typ.

Vårens absolut fulaste skor
Louis Vuitton

Designerteamet på Louis Vuitton: "Hur ska vi få uppmärksamhet kring våra sneakers? Jo, jag vet: vi gör dem som en hybrid av astronautkängor och klövar!”

Vårens absolut fulaste skor
Christopher Kane

Inte ens lite bling räddar detta thing. Foppa-toffeln i Christopher Kanes version.

Vårens absolut fulaste skor
Prada

Fråga: Hur får man den redan styggfula taxklackmodellen om möjligt ännu fulare? Jo, man gör den i ilskna getingfärger och stylar den med Ingemar Stenmarks skidåkarstrumpor från 1979!

Vårens absolut fulaste skor
Acne

Alla andra skotrender hade redan gjorts, så då lanserade Acne denna våren 2018. Denna carrémodell har förstås funnit förut, som en otäck påminnelse om 90-talet, men inte ens då gjordes den i så här ful tappning.

Vårens absolut fulaste skor
School

Tillhör du dom som brukar promenera hem med lånade skoskydd från förskolan då du hämtat ungarna? Och glömmer ta av plastskydden? Fortsätt med det så slipper du köpa dessa skor från School.

Vårens absolut fulaste skor
Commes des Garcons

Skridskor utan skenor, kan det vara något? Designsamarbeten är fantastiska. Men två starka aktörer som Comme des Garcons och Nike skapade detta kärleksbarn till sko som bara de själva kan älska.

När modeskapare vill ha uppmärksamhet så är det sällan de tar till knep som utmärkt passform, vackra silhuetter eller smickrande, snygga skor. Nej, det rakt motsatta ger mycket bättre effekt! Så fult och obegripligt som möjligt, med illa valda stylingattribut och en sorts inofficiell strävan om att slå vad om hur många köpare de lyckas lura med denna säsongs ”ful-lansering”.

I skoväg har det gått helt överstyr för denna vårsäsong. Skorna är faktiskt fulare och mer obegripliga än någonsin. Om det hade varit tokroliga satsningar som streetwear-kedjorna lanserade hade vi kanske bara skakat på huvudet men i övrigt inte brytt oss särskilt mycket. Men det här är skor som kostar tusentals kronor paret och kommer från anrika modehus som Louis Vuitton, Prada, Balenciaga och Loewe.

Så håll i hatten och ta fram popcornen då du scrollar igenom bildspelet (klicka på den rosa rutan upptill, till höger) – må fulaste sko vinna!

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

1 kommentar
  1. Dom från Louis Vuitton kräver tydligen plåster och sen får man blåmärken på benen! 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras