Vårens nagellackstrender (hej, 90-tal!)

Frida Selkirk driver det svenska nagelimperiet Frida Selkirk Nailstyling, med salonger i Stockholm på Mäster Samuelsgatan samt NK och även NK i Göteborg. Hon är flitigt anlitad av flera svenska kändisar och influencers och även internationella storstjärnor ringer in Frida då de är på besök i Stockholm. Sofi Fahrman, Angelica Blick, Rebecca Stella, Emilia de Poret, Elsa Ekman, Marie Serneholt, Linda Hallberg, Kim Cattrall, Mariah Carey, Serena Williams, Robin Wright Penn och Paul McCartney (ehh, ja!) är några namn som fått naglarna finputsade av Frida Selkirk.

Med andra ord finns det ingen som har bättre koll på vilka trender som gäller inom manikyr så vi låter Frida diktera vad som gäller för naglarna under våren 2018.

Grafiskt med negative space, prickar på naturell bas och intressanta mönster!

Vilka färger ska vi satsa på? Några mönster?

– 90-talet hänger kvar i färgkombinationerna även denna vår. Persika, mintgrönt och havsblått dominerar som färger men jag ser även lila som en kaxig uppstickare. I övrigt gäller skimmer i olika sektioner på nageln, eller enbart skimmer på en naken bas. Små stjärnor, hjärtan eller prickar i mönsterväg, eller andra grafiska mönster med negative space-effekt. Antingen är mönstrena/budskapen ritade på nageln eller fastlimmade. Det ska vara på gränsen till barnsligt, säger Frida Selkirk.

En hel del småläskiga stilettformade naglar har cirkulerat på instagram bland nailistas. Måste man fila dem spetsiga, eller vilken form gäller?

– Formen är fortfarande individuell och varierar. Generellt är dock den mjukare formen, typ mandel, tydligast och den kunderna ”beställer” oftast.

Tips! Följ Fridas inspirerande konto på instagram: @fridaselkirk

Mandel/Almond är formen som är hetast!

 

Effektfull layering-manikyr med vit bas, metallic/hologramliknande lackning och söta hjärtan.

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock, Frida Selkirk

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras