Vinterdeppig? Arrangera en lyxig middagsbjudning!

Jul och nyår är över, det är ganska långt kvar till påsk och våren. Sportlovet är kanske inte så festligt att se fram emot. Känns livet deppigt, mörkt och pankt? Här kommer botemedlet: bjud på en lyxig spontanmiddag! Behöver inte kosta skjortan, bara du gör det smart. Man behöver inte alltid ett skäl att fira eller ställa till med bjudning, att vilja umgås med vänner eller familjen kan räcka. Vi bor i ett kallt land, så alla tillfällen av värme, god mat och mys inomhus brukar uppskattas enormt.

Tips för en lyckad bjudning

• Detaljerna kring dukningen slarvar många med, men det är en viktig del av helhetskänslan och mycket viktigare än att du bjuder på dyr champagne.

• Var omsorgsfull då du dekorerar bordet, har du blombuketter som börjar slokna kan du använda dessa som en pampig centerpiece på bordet. Ta gärna in saker från naturen också som får tjänstgöra som dekoration, tallkvistar, grenar, kottar.

• Omfamna mörkret och låt dukningen gå i purpurfärgat tema, gärna med guldfärgade inslag. Tänk ottomanska riket för inspiration – eller Game of Thrones! Det ska vara svulstigt, murrigt och ombonat.

• Massor av tända ljus förstärker det trevliga intrycket och om det inte är så stark belysning så tänker folk inte heller på att det kanske inte är så välstädat hemma. Ljus även på toaletten är nice!

• Krångla inte till menyn. Maten behöver varken vara dyr eller ta timmar att tillaga. Men lägg lite kreativ energi på hur du presenterar maten och lägger upp rätterna. Använd olika sorters kakformar för att stansa ut vissa snittar, addera lite färska örter (får ALLT att se proffsigt ut!) och torka bort sås-spill med en servett.

• Ta fram det finaste porslinet och stryk de tyngsta dukarna. Släpp det svenska ”vi sparar på denna till ett särskilt tillfälle”-tänket. Låt detta tillfälle vara nu! Varför vänta? Duka som om det vore den sista måltiden!

Foto Villeroy & Boch

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras