Vinterns stora jackguide: 60 shoppingtips!

Winter is coming! Dags att bylsa på sig igen. Men vilka jackor och kappar funkar egentligen denna säsong? Kan du ha samma ytterplagg som förra vintern? Ja, så mycket nytt har egentligen inte hänt trendmässigt. Men det finns några nya sätt att bära plaggen på stylingmässigt. Och vissa varianter av gamla favoriter har blivit poppis. Tjacka en ny jacka om du vill, ytterplagget är viktigt och det folk faktiskt ser mycket av denna kalla period eftersom vi behöver ha det på oss stor del av tiden.

XL-BYLSIGA TÄCKJACKAN

I år ska täckjackan vara rund i silhuetten, ganska klumpig och forma dig till en rar liten Michelin-gubbe! Välj gärna en knallig färg och låt den hasa ned lite nonchalant om du vill se ut som om du hänger med. Coola fashionistor kontraststylar även sin bylsiga täckjacka med lite finare plagg som kostym, klänning och stövletter.

 

LÅÅÅNGA KAPPAN

Kappan ska helst vara så lång att den går till halva vaden. Om möjligt så ska kjolen eller klänningen du bär under, vara kortare än själva kappan. Smala byxor är också snyggt till. Välj själv om du vill ha en figursydd variant eller fixa den midjemarkerade silhuetten med ett bälte. Eller kör en ledigare, mer hängande look.

 

KORTA FUSKPÄLSEN

Den boxigare varianten gäller nu, eller den som är mer rundad i silhuetten. Välj en modell med eller utan krage. Alla färger funkar, även flerfärgat!

 

FÅRSKINNS-PILOTJACKAN

Tänk dig Maverick i Top Gun fast korsad med en parisisk frusen kvinna. Gärna lite oversized modell. Mest fluff på kragen vinner! Fuskvarianter av fårskinn går förstås lika bra. Är du riktigt edgy satsar du på annan färg än svart. Gärna röd/vinröd.

 

MÖNSTRADE JACKAN

Leopard är ett klassiskt mönster, liksom rutigt och randigt. Men udda färger och ränder på diagonalen samt kul accessoarer till uppdaterar plagget. Och välj gärna ett mönstermixat ytterplagg om du vågar! Roligt också med mönster på plagg som nästan alltid är enfärgade, som bomberjacka exempelvis.

 

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras